Welcome to Volunteering in India.

Women Empowerment Volunteer Programs in India

Romme kruiswijk a volunteer from Dutch volunteering in India.

Namaste vanuit India!

Andretta om precies te zijn. Een klein dorpje gelegen in de provincie Himachal Pradesh. In dit dorpje ligt het vrijwilligershuis van Ispiice, hier ook wel de campus genoemd. Het huis ligt op zo’n anderhalf uur rijden van de luchthaven van Dharamsala. Maar je kunt natuurlijk ook vliegen op Delhi waar je nog wat meekrijgt van heg drukke stadse leven voordat je de nachtbus neemt richting dit rustige dorpje.


Ben je op zoek naar een prachtige plek om vrijwilligerswerk te doen? Zoek dan niet verder! Ispiice is een lokale en kleinschalige organisatie die het mogelijk maakt om de vrouwen en kinderen in het dorpje Andretta te voorzien van Engelse lessen. Daarnaast is er voldoende tijd om te genieten van de mooie omgeving en uitstapjes te maken zoals een trekking in de Himalaya of de bijzondere stad Amritsar te bezoeken.


Op doordeweekse dagen start je dag ‘s morgens met een ontbijt van Vicky, die altijd voor je klaarstaat. Na het ontbijt is er gelegenheid om je les voor de ochtend voor te bereiden. De vrouwen uit het dorp zullen blij zijn met alle onderwerpen die ze aangereikt krijgen, dus aan jou de keuze! Hierna is het tijd om te vertrekken richting de vrouwenles. Je wandelt hiervoor over een prachtig pad vol bloemen, graan en vlinders. Als het weer goed is zie je de Himalaya op de achtergrond terwijl naast je een rustig stroompje het ultieme rustgevende geluid maakt. In een kwartiertje wandel je dit pad af naar het huis van Vicky en Bindu waar de lessen gegeven worden. Hier word je altijd warm ontvangen. Het lesgeven kan beginnen.
Na de les is het tijd voor de lunch. Iedere dag krijg je twee heerlijke verse warme en gezonde Indiase maaltijden. ‘s Middags is dat meestal rijst met een soort dahl, een goede vulling voor de rest van de dag.


Vervolgens heb je weer wat tijd om de volgende les voor te bereiden. Een kleine groep (8 – 15 kinderen) wacht straks met smart op jou. De leeftijden lopen wat uiteen dus dat vraagt soms om creativiteit, maar de kinderen zijn ontzettend leergierig.


Tijd voor de tweede les van vandaag. Na de les is er ook nog gelegenheid voor wat spelletjes waar de kinderen dol op zijn.
Moe maar voldaan keer je weer terug naar de campus. Dit is vaak rond het “golden hour” waardoor je tijdens het wandelen op het prachtige pad je camera maar beter gereed kunt houden.
Bij terugkomst op de campus komen de goede geuren je waarschijnlijk al tegemoet. Iedere dag wordt er verse chapati gebakken en meestal zijn er ook verse groenten uit de tuin.
Na een heerlijk avondmaal is er nog even tijd om uit te rusten op het ruime balkon waar de krekels ondertussen een waar koor vormen.
Ik hoop dat je hiermee een goede indruk hebt kunnen krijgen van hoe een dag vrijwilligerswerk in Andretta eruit ziet!

All the best:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us